Workshop GuaSha en Dien Cham gezichtsmassage

De Dien Cham methode gaat het om een bijzondere relfexzonen massage die we in de cursus heel mooi kunnen combineren met de guasha gezichtsmassage.

Deze indrukwekkende techniek van de Dien Cham is in 1980 in Vietnam ontwikkeld door Prof. Bui Quoc Chau en een team van artsen, wetenschappers en acupuncturisten. Er werd onderzoek gedaan naar de reflexzonenmassage en een mogelijke overeenkomst tussen gezicht en lichaam. Het uitgangspunt was dat het hele lichaam in de voeten, handen, oren en andere lichaamsdelen terug te vinden is, hoezo dan niet ook in het gezicht?! In de loop van het onderzoek kwam het team erachter dat er meer dan 500 reflexpunten in het gezicht te vinden zijn waar er in de accupunctuur nauwelijks 30 bestaan. Zo ontstond een nieuwe reflexzonenmassage die nog uitgebreidere mogelijkheden en doorslaggevender effecten teweeg kan brengen dan de acupunctuur.

Wat is het bijzondere aan de methode?

Diem Chen kan in principe met elke behandeling gecombineerd worden. Het voordeel van deze eenvoudige methode is grote werking op klachten en ongemakken. Als er geen problemen zijn, is deze methode geweldig om een gezond energieniveau te bereiken en zonder moeite te ontspannen. Omdat het gezicht toegankelijk is, alle punten makkelijk zijn te bereiken en te behandelen, is deze methode heel mooi om overal en altijd te gebruiken. Hoofdpijn, slecht slapen? Een paar punten stimuleren en de klacht vermindert of verdwijnt.

De Guasha massage is een behandeling met speciale stenen voor de gezichtsmassage waarbij je meteen resultaat ziet door dat de huid, gladder, het huidbeeld fijner is en door het afvoeren van de afvalstoffen ook de gezondheid bevordert.

In de cursus nemen we een aantal behandeling mogelijkheden door zo als hoe bevorder je de ontspannen wat te doen bij stress, bij rimpel vorming of bij huidproblemen. 

De cursisten behandelen elkaar waardoor je zelf het mooie effect voelt en kunt zien en waardoor alles stappen ook beter worden onthouden. Dit wordt ondersteund met een syllabus om thuis meteen aan de slag te kunnen.